Slackware ISO med plasma?

Här ställer ni allmäna frågor kring Slackware Linux

Moderatorer: Nille, nomicon, Minime

amandus
Lärling
Poster: 82
Blev medlem: 16 Maj 2004 17:21

Slackware ISO med plasma?

Posta av amandus » 13 Jan 2019 19:33

Jag vet att det finns slackware current ISO att ladda ner, men finns det någon ISO där kde är utbytt mot nya plasma kde.
//Bengt

Slackware-current 64 .
Arch Linux 64 Gnome.
Apple Mac OSX

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 14 Jan 2019 10:19

Hej Bengt!

Har ej testat, men enligt denna Readme, så finns current ISO med Plasma5
http://www.slackware.com/~alien/liveslak/README.txt

"The "liveslak" scripts can generate a variety of Slackware flavors: .......
a ISO image (4.6 GB) of Slackware64-current containing Plasma 5 instead of KDE 4, with an addition of several other packages from the alienBOB repositories: vlc, libreoffice, calibre, qbittorrent, ffmpeg, chromium, openjdk, veracrypt."

Nedladdning, info etc via denna länk
http://www.slackware.com/~alien/liveslak/
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

amandus
Lärling
Poster: 82
Blev medlem: 16 Maj 2004 17:21

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av amandus » 14 Jan 2019 11:09

Jag måste vara helt dum i huvudet, jag fattar inte ett skit vad som står i texten. :oops:
//Bengt

Slackware-current 64 .
Arch Linux 64 Gnome.
Apple Mac OSX

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 16:03

Nja, dum i huvudet vet jag inte... För då är vi två :)
Lite krångligt formulerat i texten, tycker jag...

Lite längre ned i texten (första länken, förra posten), så finner du bl.a. denna länk
https://slackware.nl/slackware-live/ (huvud server)
http://slackware.uk/people/alien-slacklive/ (brukar vara snabbare för nedladdning enligt egen erfarenhet)

Jag noterade att version 1.3.0 är släppt sedan jag var in och rotade runt på Alien's server.
Hur som helst.. I denna mapp finner du *.iso filerna du söker, bl.a.
slackware64-live-plasma5-current.iso 2018-12-11 23:58 4.2 G

Mer info om vad som uppdaterats i versionerna av dessa ISO filer
https://slackware.nl/slackware-live/README

Hoppas det hjälper

/J
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

amandus
Lärling
Poster: 82
Blev medlem: 16 Maj 2004 17:21

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av amandus » 15 Jan 2019 16:10

Precis det jag letat efter, tack ska ladda ner och testa :D

Kan man lägga in någon plasma länk i slackpkg+ så man håller den uppdaterad?
//Bengt

Slackware-current 64 .
Arch Linux 64 Gnome.
Apple Mac OSX

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 16:18

Jag antar det IAF. Noterade i README att slackpkg+ ingår...
"Lastly, "slackpkg+" will be installed from a local directory."

Bara därför att... Ska tanka ned och testa på en "sticka" :D
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

amandus
Lärling
Poster: 82
Blev medlem: 16 Maj 2004 17:21

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av amandus » 15 Jan 2019 16:35

Vilket otroligt jobb han gjort funkar klockrent, men hur installerar man den till hårddisken?
//Bengt

Slackware-current 64 .
Arch Linux 64 Gnome.
Apple Mac OSX

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 16:47

Ja du, den mannen slutar aldrig att överaska en :)

Installera? Jag har inte kommit så långt än :D
Tog lite tid att få ISO -> USB stickan (428.515 sekunder närmare bestämt)

Ska testa och starta på stickan först, partionera HDD på en bärbar etc etc först...

Under tiden kan du fortsätta läsa README filen :)
http://www.slackware.com/~alien/liveslak/README.txt
"The fourth script:

The "setup2hd" script enables you to install the running Live OS to the computer's local hard disk."
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 16:57

Jösses! Snacka om upplevelse!
Här är det en som ser fram emot Slackware 15 MED plasma haha!!

Dags att ordna plats på HDD för installation :)
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

amandus
Lärling
Poster: 82
Blev medlem: 16 Maj 2004 17:21

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av amandus » 15 Jan 2019 17:11

Nu installerar jag var ju inte så svårt :lol:
//Bengt

Slackware-current 64 .
Arch Linux 64 Gnome.
Apple Mac OSX

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 18:15

Installerade du några extra moduler också?
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

amandus
Lärling
Poster: 82
Blev medlem: 16 Maj 2004 17:21

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av amandus » 15 Jan 2019 18:30

23 stycken. Tar lång tid jag är på 82% nu efter 2 timmar.

Kör från en DVD.
//Bengt

Slackware-current 64 .
Arch Linux 64 Gnome.
Apple Mac OSX

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 18:37

Jo milt sagt, 24% för mig... Från USB sticka.
Får ladda kaffemaskin som det ser ut :)
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 18:57

Om du/någon funderar på att installera andra paket, t.ex. från slackbuilds.org
Gör inte det...
De paketen är för 14.2 och vissa fungerar inte i current.

Slackbuilds för current finner du/ni här
https://github.com/Ponce/slackbuilds/tree/current/

/J
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

Användares profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Poster: 775
Blev medlem: 21 Apr 2005 08:24
Ort: Bollnäs

Re: Slackware ISO med plasma?

Posta av MDKDIO » 15 Jan 2019 19:04

Ugh! Hängde sig efter 31%, så jag fick starta om det hela...
Slackware 64-bit 14.2 x 1 (KDE) (Multilib) (desktop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.4.172) + Current (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (4.19.x) (Multilib) + Current (Plasma5) (Laptop)
Slackware 64-bit 14.2 (xfce) (MediaPC)

Linux Counter. User 267939

Skriv Svar