LG LW 40 installtionsproblem

Slackware på Laptop? Ställ era frågor här.

Moderatorer: Nille, Minime

berraf
Lärling
Inlägg: 77
Blev medlem: 31 jul 2004 11:04

LG LW 40 installtionsproblem

Inlägg av berraf »

Har blivit med laptop och vill naturligtvis pröva mitt kära Slackware på den men har stora problem.
Jag har prövat med de flesta kärnor men ingen av dom har kunnat hitta någon partition via cfdisk. Jag har skapat partitioner med hjälp av Partition Magic.
Nånstans gör jag fel naturligtvis men vet inte riktigt var. Behöver alltså hjälp.
Har kollat på http://www.linux-laptop.net/ men inte hittat nån LG laptop där.

Tacksam för hjälp!
Senast redigerad av 1 berraf, redigerad totalt 3 gånger.
jenso
Gud
Inlägg: 1823
Blev medlem: 08 okt 2003 10:35

Inlägg av jenso »

Behövs mer info om hårdvaran.

/Jens
hakan
Hedersmedlem
Inlägg: 811
Blev medlem: 15 okt 2003 06:31
Ort: Lidingö

Inlägg av hakan »

Är det den här...
http://www.linuxbutikken.no/PartDetail. ... pl:1;b:152

..vilken hårddisk har du..
HDD 60GB ~ 80GB SATA (5400RPM)* / 40GB ~ 100GB PATA (4200RPM)*
..har du provat sata.i eller test26.s?

/Håkan
berraf
Lärling
Inlägg: 77
Blev medlem: 31 jul 2004 11:04

Inlägg av berraf »

hakan skrev:Är det den här...
http://www.linuxbutikken.no/PartDetail. ... pl:1;b:152

/Håkan
Ja, det är precis just den.
Jag provade nu med sata kernel och det verkar funka. Trodde jag hade scsi :?

Lär behöva återkomma mer.
Tacksam att ni finns

Mvh BerraF
jenso
Gud
Inlägg: 1823
Blev medlem: 08 okt 2003 10:35

Inlägg av jenso »

Till det ATI kortet behövs förmodligen, de proprietära drivarna från ATI.
Det trådlösa kortet, fungerar och det finns noterat. Här i forumet.
Så överlag ska det inte vara några problem.

/Jens
berraf
Lärling
Inlägg: 77
Blev medlem: 31 jul 2004 11:04

Inlägg av berraf »

Ber att få återkomma angående mitt nätverkskort, ett Intel Pro 2200BG, som jag inte får att fungera.
Jag har prövat KWifiManager som inte hittar nåt nätverk.
Jag har kört iwconfig wlan, wlan0 och wlan1 som säger "no such device".
Jag har kört iwlist wlan0 scanning som säger unrecognized wireless request
Har testa lspci som visar mitt kort
Hittade tipset på http://forum.slackware.se/viewtopic.php ... %F6st#4636

Så nu behöver jag hjälp....igen....
Tacksam för råd om vad jag bör göra nu

Mvh BerraF
hakan
Hedersmedlem
Inlägg: 811
Blev medlem: 15 okt 2003 06:31
Ort: Lidingö

Inlägg av hakan »

Jag har också ett Intel Pro 2200BG i min bärbara..
http://www.slackware.se/hakans_slackwar ... aptop.html

..det blir "lättare" med en nyare kärna.. :)
http://www.slackware.se/hakans_slackwar ... eless.html

/Håkan
jenso
Gud
Inlägg: 1823
Blev medlem: 08 okt 2003 10:35

Inlägg av jenso »

Jo det trådlösa kortet fungerar. Det finns två trådar om det, i Laptopforumet.
För min del dyker det upp som eth0.
http://www.slackware.se/jens/kernel/ för en 2.6.x.x är att föredra.
Du behöver firmware och lägg dem, så som granden säger.
Drivrutinerna finns nativt, för Linux i 2.6.x.x.
Viktiga moduler att ladda.

Kod: Markera allt

/sbin/modprobe aes
/sbin/modprobe arc4
/sbin/modprobe michael_mic
/Jens