med eller utan /

Apache kan diskuteras här.

Moderatorer: Nille, Minime

JoeLowE
Lärling
Poster: 154
Blev medlem: 05 Maj 2005 13:35
Ort: Örebro
Kontakt:

med eller utan /

Posta av JoeLowE » 18 Jul 2005 11:22

förut körde jag med apache 2..
och nu kör jag med den som följer med slack 10.1

Mitt problem är att jag inte kan komma in på sidor om jag inte har ett / i slutet, t ex:
http://www.nolvi.se/lailahem funkar inte utan jag måste skriva
http://www.nolvi.se/lailahem/ för att komma in.
Detta problem hade jag inte när jag körde med 2.0
Jag antar att apache tror att det är en fil om det inte avslutas med /

någon som vet hur man kommer runt detta, för det lär vara många som inte kommer in på frugans sidan nu, för dom har alltid gått in utan / förut?
AMD Athlon 1000 mhz 768 ram - Web Server - Windows 2003 (för tillfälle)
P4 2.6 ghz 512 mb ram - Programmering - Slackware 11.0

TLE
Lärling
Poster: 124
Blev medlem: 13 Feb 2004 16:19
Ort: Täby
Kontakt:

Posta av TLE » 04 Aug 2005 00:34

hallåj!

det verkar som du löst problemet men hur?
har själv retat mej på detta
TLE

Ett knippe datorer med Slackware

nomicon
Administratör
Poster: 567
Blev medlem: 28 Sep 2003 00:14
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: med eller utan /

Posta av nomicon » 04 Aug 2005 03:17

JoeLowE skrev:förut körde jag med apache 2..
och nu kör jag med den som följer med slack 10.1

Mitt problem är att jag inte kan komma in på sidor om jag inte har ett / i slutet, t ex:
http://www.nolvi.se/lailahem funkar inte utan jag måste skriva
http://www.nolvi.se/lailahem/ för att komma in.
Detta problem hade jag inte när jag körde med 2.0
Jag antar att apache tror att det är en fil om det inte avslutas med /

någon som vet hur man kommer runt detta, för det lär vara många som inte kommer in på frugans sidan nu, för dom har alltid gått in utan / förut?

*Skratt*.. Någon som prövat sidan med FF i Windows? ;)

-Martin
--
Moderator slackwarelinux.se
--
Availo - Serverhotellet
http://www.availo.se
--

JoeLowE
Lärling
Poster: 154
Blev medlem: 05 Maj 2005 13:35
Ort: Örebro
Kontakt:

Re: med eller utan /

Posta av JoeLowE » 04 Aug 2005 10:18

nomicon skrev:
JoeLowE skrev:förut körde jag med apache 2..
och nu kör jag med den som följer med slack 10.1

Mitt problem är att jag inte kan komma in på sidor om jag inte har ett / i slutet, t ex:
http://www.nolvi.se/lailahem funkar inte utan jag måste skriva
http://www.nolvi.se/lailahem/ för att komma in.
Detta problem hade jag inte när jag körde med 2.0
Jag antar att apache tror att det är en fil om det inte avslutas med /

någon som vet hur man kommer runt detta, för det lär vara många som inte kommer in på frugans sidan nu, för dom har alltid gått in utan / förut?

*Skratt*.. Någon som prövat sidan med FF i Windows? ;)

-Martin
Nej ..... hur ser det ut =)
TLE skrev:hallåj!

det verkar som du löst problemet men hur?
har själv retat mej på detta
Jag vet faktiskt inte vad jag gjorde =P
Jag fingrade en massa med domännamnet på burken och en hel del med httpd.conf filen
AMD Athlon 1000 mhz 768 ram - Web Server - Windows 2003 (för tillfälle)
P4 2.6 ghz 512 mb ram - Programmering - Slackware 11.0

JoeLowE
Lärling
Poster: 154
Blev medlem: 05 Maj 2005 13:35
Ort: Örebro
Kontakt:

Re: med eller utan /

Posta av JoeLowE » 04 Aug 2005 10:28

nomicon skrev:
JoeLowE skrev:förut körde jag med apache 2..
och nu kör jag med den som följer med slack 10.1

Mitt problem är att jag inte kan komma in på sidor om jag inte har ett / i slutet, t ex:
http://www.nolvi.se/lailahem funkar inte utan jag måste skriva
http://www.nolvi.se/lailahem/ för att komma in.
Detta problem hade jag inte när jag körde med 2.0
Jag antar att apache tror att det är en fil om det inte avslutas med /

någon som vet hur man kommer runt detta, för det lär vara många som inte kommer in på frugans sidan nu, för dom har alltid gått in utan / förut?

*Skratt*.. Någon som prövat sidan med FF i Windows? ;)

-Martin
HA HA jag installerade FF på min speladator, för jag kör med Win XP på den....
Frugan fick lite panik nu =P

Men varför blir det så ??
På min linux burk ser det bra ut med FF
AMD Athlon 1000 mhz 768 ram - Web Server - Windows 2003 (för tillfälle)
P4 2.6 ghz 512 mb ram - Programmering - Slackware 11.0

duzchip
Lärling
Poster: 114
Blev medlem: 25 Jul 2005 10:32
Ort: Sösdala
Kontakt:

Posta av duzchip » 04 Aug 2005 10:30

adressen utan / funkar i FF under Linux också (på min burk i alla fall)
i IE på min windows-terminal också.
Happy people don't need inspiration - they've got experience

JoeLowE
Lärling
Poster: 154
Blev medlem: 05 Maj 2005 13:35
Ort: Örebro
Kontakt:

Posta av JoeLowE » 04 Aug 2005 10:46

duzchip skrev:adressen utan / funkar i FF under Linux också (på min burk i alla fall)
i IE på min windows-terminal också.
Ja jag löste det för ett tag sen.....men jag vet inte hur =(
AMD Athlon 1000 mhz 768 ram - Web Server - Windows 2003 (för tillfälle)
P4 2.6 ghz 512 mb ram - Programmering - Slackware 11.0

TLE
Lärling
Poster: 124
Blev medlem: 13 Feb 2004 16:19
Ort: Täby
Kontakt:

Posta av TLE » 04 Aug 2005 12:44

synd, hojta till om du kommer på det
TLE

Ett knippe datorer med Slackware

lema2.0
Allsmäktig
Poster: 354
Blev medlem: 15 Jun 2004 01:56

Posta av lema2.0 » 06 Aug 2005 00:30


Gäst

Replay

Posta av Gäst » 04 Dec 2005 13:37

Its okay, but not perfect maybe needs a bit more work.




Sydney hotels Gambling Poker

Skriv Svar