Star Wars - The Old Republic

Spel i Slackware? Javisst...

Moderatorer: Nille, Minime, nomicon

Användarens profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Inlägg: 2208
Blev medlem: 21 apr 2005 08:24
ORT: Bollnäs

Star Wars - The Old Republic

Inlägg av MDKDIO »

I en tidigare tråd, så nämnde jag att spelet fungerade ok efter installationen.
Men vid nästa uppstart så gick det inte att starta.

Startade Stem klienten via konsole, såg då att jag fick en mängd felmeddelanden
"too many open files"

Lösningen var att jag testade via conty i stället
Installerade spelet på nytt.

Dock fick jag samma "problem" igen
Letade lite mer info på nätet. hittade till slut kommandot
ulimit -a
vilket gav mig info om att max 1024 filer...
Så jag ändrade detta till 2048
ulimit -n 2048
Nu startade spelet och jag kunde fortsätta dör jag slutade för snart en vecka sedan.

Visst det gick att spela, men då jag kollade i konsole så dök det fortfarande upp felmeddelande om att jag hade för många filer öppna.
Så nästa gång ska jag testa med 8192, bara för att se vad som sker.
Men lite sömn först...

Ha de!
Slackware 64-bit 15.0 (Desktop x2)
Slackware 64-bit Current (Laptop)
Slackware 64-bit 15.0 (Laptop x2)
Slackware 64-bit 15.0 (XFCE) (Netbook)
Användarens profilbild
Minime
Labrat
Inlägg: 691
Blev medlem: 14 okt 2005 14:27
ORT: Loos

Re: Star Wars - The Old Republic

Inlägg av Minime »

Gött att höra att du löst det :D

Raspberry Pi 4B 4 Gb RAM Slackware Arm 15.0
Server EeeBox Atom 1.6 GHz 1.5 Gb RAM Slackware 15.0 x64bit
Asus Rog Strix AMD Ryzen 5 3.6 GHz 16 Gb RAM Slackware 15.0 multilib
Miraclebox Premium Twin HD - Openvix 5.2.040 (Neotion CI+ CA-modul)
Användarens profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Inlägg: 2208
Blev medlem: 21 apr 2005 08:24
ORT: Bollnäs

Re: Star Wars - The Old Republic

Inlägg av MDKDIO »

Jo men :)

Testade Star Wars Squadrons också, jäklar va svårt det är att styra.
Ska se om jag hittar någon bättre kontroller alt. inställningar för mus

Men spelet funkar IAF :D
Slackware 64-bit 15.0 (Desktop x2)
Slackware 64-bit Current (Laptop)
Slackware 64-bit 15.0 (Laptop x2)
Slackware 64-bit 15.0 (XFCE) (Netbook)
Användarens profilbild
Minime
Labrat
Inlägg: 691
Blev medlem: 14 okt 2005 14:27
ORT: Loos

Re: Star Wars - The Old Republic

Inlägg av Minime »

För att kunna Windows spel i Steam under Linux så bör man sätta spelet i "Compability" --> Force the use of specific..
Välja proton Next (7.0-6)
OBS det går inte att köra proton (7.0-5) p.g.a en bug som gör att proton/WINE inte har kontakt med nätverket.

För att se till att du inte får felmeddelanden om att förmånga filer är öppen och systemet hänger sig då du försöker starta spelet, så måste man ändra regel om max antal filer öppen samtidigt i filsystemet.
detta gör man igenom att ändra i "/etc/security/limits.conf"
Sätt in detta i den filen som root:

Kod: Markera allt

*                hard    nofile          1048576
Starta sedan om systemet så ska allt fungera sen efter detta.

Raspberry Pi 4B 4 Gb RAM Slackware Arm 15.0
Server EeeBox Atom 1.6 GHz 1.5 Gb RAM Slackware 15.0 x64bit
Asus Rog Strix AMD Ryzen 5 3.6 GHz 16 Gb RAM Slackware 15.0 multilib
Miraclebox Premium Twin HD - Openvix 5.2.040 (Neotion CI+ CA-modul)
Användarens profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Inlägg: 2208
Blev medlem: 21 apr 2005 08:24
ORT: Bollnäs

Re: Star Wars - The Old Republic

Inlägg av MDKDIO »

Nja, t.ex. Star Wars - The Old Republic startar inte ens om man kör 7.0.6, det händer ingenting alls.
Och just detta spel fungerar utmärkt så långt jag kan se, med 7.0.5

Samma sak med Star Wars - Squadrones (även om jag fick nå fel vid registrering av EA konto, vilket jag inte brydde mig om, ville få igång spelet och det fungerade IAF :) )

Tackar för tipset ang för många öppna filer, ska testa inom kort :)
Slackware 64-bit 15.0 (Desktop x2)
Slackware 64-bit Current (Laptop)
Slackware 64-bit 15.0 (Laptop x2)
Slackware 64-bit 15.0 (XFCE) (Netbook)
Användarens profilbild
Nille
Guru
Inlägg: 1475
Blev medlem: 17 jun 2004 02:41

Re: Star Wars - The Old Republic

Inlägg av Nille »

När jag läser om felet om för många öppnade filer så förs tankarna till om Esync är aktiverat.
Esync har diskuterats i en tidigare tråd på forumet.
viewtopic.php?t=3475
Jag brukar inte aktivera Esync då jag inte spelar spel där det gör stor nytta och om jag gjorde det så hade jag eventuellt övervägt att kompilera en Fsync kernel.

Kanske borde jag testa att installera spelet då det är gratis men tycker att 50GB var mycket att ladda ner.
Om du inte får igång det så kan jag testa men drar lite på det än.
The more linux you go the slacker you get.
Användarens profilbild
MDKDIO
Kodnisse
Inlägg: 2208
Blev medlem: 21 apr 2005 08:24
ORT: Bollnäs

Re: Star Wars - The Old Republic

Inlägg av MDKDIO »

Tjena Nille!

Tack för tips och länk!!

Nu har jag varit glömsk igen (börjar bli gammal, haha! :D )
Jag skulle naturligtvis ha uppdaterat även denna post (den ovanför din).

Star Wars - The Old Republic = Snurrar på som det ska numera (efter lite tips från minime ang ulimit)

Star Wars - Squadrons = Fick det att fungera, men jag hänger inte med i svängarna då jag kör med tangentbord och mus.
Då jag var snål och inte köpte ett moderkort med bluetooth, så har jag nu beställt en USB sticka.
ETA = Onsdag
Sedan har jag fått låna en spel-kontroller från en polare, för test innan jag köper en sån (om jag nu får den lånade att fungera).
Slackware 64-bit 15.0 (Desktop x2)
Slackware 64-bit Current (Laptop)
Slackware 64-bit 15.0 (Laptop x2)
Slackware 64-bit 15.0 (XFCE) (Netbook)