får inte igång KDE 4.1.0

Frågor om X.ORG, KDE, Plasma, Wayland, GNOME osv kan ställas här.

Moderatorer: Nille, Minime, nomicon

lucchesi
Lärling
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 dec 2004 17:20
ORT: Datorer samt musik

får inte igång KDE 4.1.0

Inlägg av lucchesi »

Hej, håller på att bli tokig här. Förstår inte vad som är fel.
Har precis installerat tgz paket med kde 4.1.0 och nu när jag vill starta kde eller en kdeapp så får jag detta felmeddelande
bash-3.1$ startkde
kcheckrunning: /usr/lib/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)
/usr/bin/kde4-config: /usr/lib/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)
kstartupconfig4: /usr/lib/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)

Jag fattar inte riktigt varför
nån som gör ?
:?
Slackware RULAR
Användarens profilbild
Minime
Labrat
Inlägg: 691
Blev medlem: 14 okt 2005 14:27
ORT: Loos

Re: får inte igång KDE 4.1.0

Inlägg av Minime »

Den Hittar inte "/usr/lib/libgcc_s.so.1"
Kolla var du har "libgcc_s.so" någonstans, och gör en länk från den till "/usr/lib/libgcc_s.so.1"
borde fungera.

Eller så har du inte installerat "gcc"?
Om så är fallet så installera gcc paketet och dess dependencies.

Raspberry Pi 4B 4 Gb RAM Slackware Arm 15.0
Server EeeBox Atom 1.6 GHz 1.5 Gb RAM Slackware 15.0 x64bit
Asus Rog Strix AMD Ryzen 5 3.6 GHz 16 Gb RAM Slackware 15.0 multilib
Miraclebox Premium Twin HD - Openvix 5.2.040 (Neotion CI+ CA-modul)
Användarens profilbild
Nille
Guru
Inlägg: 1475
Blev medlem: 17 jun 2004 02:41

Re: får inte igång KDE 4.1.0

Inlägg av Nille »

Vilka paket använder du?
Jag rekommenderar Robby Workmans paket.
The more linux you go the slacker you get.
lucchesi
Lärling
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 dec 2004 17:20
ORT: Datorer samt musik

Re: får inte igång KDE 4.1.0

Inlägg av lucchesi »

Prövat allting, lessnade ur totalt. Avinstallerade allt som hade med kde 4 att göra och sen nedgraderade jag alla paket som jag upgraderat. Då kunde jag komma in i KDE 3, men det blev en massa annat knas. Typ segmentation fault i seamonkey och firefox gnällde över libgconf eller nå dyligt. Så jag installerade om hela skiten.

Väldigt skumt fel, fatta typ ingenting.
:?
Slackware RULAR